Tätä kakkua tarjoiltiin valmistujaisissani. Ohje on kesän Pirkka-lehdestä. Oli kyllä tosi herkullista. :)
POHJA
2 munaa
1dl sokeria
3rk kiehuvaa vettä
3/4dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2rkl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
TÄYTE
1l tuoreita mansikoita
1dl sokeria
5 liivatetta
3dl flora vispiä
1prk maitorahkaa
PÄÄLLE
1l tuoreita mansikoita
1dl hyytelösokeria + vettä 2dl
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen vatkaten. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200C 11-13min.
Valmista täyte pilkkomalla mansikat kulhoon, ripottele päälle puolet sokerista ja anna mehustua. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka mansikoiden kanssa ja yhdistä seos kermavaahtoon. Lisää loput sokerista.
Irroita jäähtynyt pohja vuokasta. Pese vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista myös reunan kokoinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle. Kaada täyteseos pohjan päälle vuokraan. Laita täytteen päälle toinen kakkupohja ja nosta kakku kylmään hyytymään. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
Irroita kakku vuokasta ja koristele mansikoilla ja viimeistele hyytelösokerikiilteellä. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti